søndag 31. juli 2011

Bertelberget på bryllupsdagen

Dagens trimtur ble Bertelberget. Ingen av oss hadde vært der før så jeg googlet og fant blogger og andre som hadde beskrevet ruta dit. Gla var jeg for det da det er elendig merking av stien. Men da vi først fant den gikk det greit å gå oppover. Vi startet ved Anleggshammeren og gikk hele veien opp. Turen ble totalt 6,6 km lang, og  vi besteg 307 høydemeter!!Fra Anleggshammeren og opp veien er det ca 2 km, stien opp til varden er 1 km, og så er det ca 300 meter opp til gruva. Bertelberget har en interresant historie, og det er rart å finne gruvedrift oppe i ville fjellheimen!

onsdag 27. juli 2011

På fiske og moltbærtur!

Det er godt med ferie og været er nyyydelig!! vi la turen mot ei tjønn på fjellet, tok med ett par bærbøtter i tilfellet. Ca 2 km opp og inn i fjellheimen bar det…. Med fiskestang og ved godt mot. Resultatet ble ca 3 kg moltebær! Men det var mye umodent så det blir vel bær til alle! Det morsomste var likevel fiskingen. Fikk en flott ørret på over halvkiloet. Brukte en markdupp som hadde ligget en stund i vannet mens jeg ordnet til bål og pølser. Plutselig ropte Hanna sofie: “Mamma!! Stanga di fær uti vatnet!” og der så jeg stanga ble dratt ut og skjønte at det måtte være noe kraftig på! Brukte lang tid på å få den inn, husket hva  Lars Monsen brukte å gjøre, og Terje sto parat med håven. Gurimeg det var moro!!IMG_1583

onsdag 6. juli 2011

Grotneshytta - på ordentlig!

I et aldeles forrykende flott vær, la vi klokken 11 av gårde opp Finsetveien.( Den starter ved det gamle vandrerhjemmet og er skiltet). Fulgte veien oppover og kom først til Appelsinhaugen, hvor vi hadde en kort stopp. Der møtte jeg en bekjent fra Bodø! Det var overraskende! Artig å se at turmålet er godt kjent! Skreiv oss selvfølgelig inn i turboka!
Formen og humøret var på topp, og jentene som var med var ved godt vandrermot så vi la av gårde videre oppover. Det er bratt og steinete oppover mot hytta og pulsen økte godt... Hadde aldri vært høyere enn kraftlinjene. Nå skulle vi opp et godt stykke til! Nå kjente jeg at det begynte å bli mektig tungt. Løypa var etterthvert merket med røde markeringer på steiner og trær, så det var greit å ta seg frem. Under kraflinjene krysser en sti løypa, men stien til Grotneshytta går rett frem og opp..
Skogen luktet deilig og utsikten var upåklagelig... og endelig var vi fremme! Det var deilig med en rast i solveggen og lurt at jeg hadde tatt med både banan og appelsin som niste!

Ikke så veldig langt unna masta ligger hytta..
De spreke turjentene som var med
 Mo i Rana... laaangt der nede...
Er så utrolig stolt av meg selv som har klart å motivere meg selv til enda en topptur...... Det er ikke langt, ca 2 km, men man går opp over 300 høydemeter!! Brukte ca 1 time på løypa.....